Corona-idræts-undervisning på 8. årgang

Idræt i corona – lærerens perspektiv

 Af: Pernille Baun

I denne tid er alt undervisning anderledes end det plejer at være – det gælder også idrætsundervisningen. På 8. årgang har vi forsøgt at gribe undervisningen an på to måder. Den ene måde handler om, at eleverne arbejder teoretisk med faget, hvor de får nogle teoritekster eller dokumentariske film, hvorefter de så arbejder med den udvalgte teori i hverdags øjemed. Eleverne har blandet set en dokumentarfilm fra DR, der handler om brugen af ens krop på et døgn, hvorefter de fik en praktisk opgave i at beskrive deres eget døgn med fokus på søvn, kost og motion.

Den anden type af opgaver er praktiske opgaver, som får eleverne væk fra skærmen og ud i den friske og kolde januarluft.

Lige pt. er eleverne i gang med et treugers forløb med tre aktiviteter, som klasserne skiftes til at gennemføre hver mandag. Den ene uge skal eleverne løbe 5 km, den efterfølgende uge cykle 15 km og den sidste uge udføre et hjemmetræningsprogram. Alt sammen dokumenteret med tilsendte selfies til læreren af de glade og friske elever.

Det er en svær balancegang både at få undervisningen til at være meningsfuld og nærværende, når man føler sig langt fra hinanden – og så samtidigt få skabt fokus på bevægelsen. Eleverne går til det med krum hals, og vi glæder os stort til, at vi er tilbage i gymnastiksalene og på OKS’ baner.

 

Idræt i corona – elevperspektiv

Af Cecilie Korsgaard Lauritsen, 8b

Hjemmeskole er virkelig irriterende… som i virkelig!

Vi sidder herhjemme foran skærmen hele dagen. Jeg er sikker på, det også er svært at være lærer, men det er virkelig også svært at være elev. Især i idræt.

Normalt er idræt et af mine yndlingsfag. Vi får lov at bevæge os og dyrke sport, men idræt i karantæne er knap så spændende. Normalt ville vi lave en masse sjove ting indendørs, nu sidder vi og ser dokumentarer eller løber.

Jeg ved ikke, hvad vi ellers skulle lave, men det er ikke fordi, det er så spændende. Jeg ved vores lærere gør deres bedste, men det kan ikke være nemt at lave idræt i corona.

Jeg synes, de kommer med nogle gode alternativer, men det er bare ikke det samme.