Nødpasning i januar

Skrevet af: Jacob Jensen

I en tid hvor coronaen strammer grebet om verden, og dermed også begrænser mulighederne for de værdifulde ting vi savner fra post coronatiden, er det en fornøjelse at komme med et indblik i nødpasningen på vores skønne skole.

Nuvel, der er ret tomt, og vi savner at se alle de glade og skønne børn, og det livsbekræftende leben de ubesværet bidrager med, men samtidig mærkes det, at de værdier der bærer skolen, og er med til at binde os sammen i vores skønne fællesskab, ikke er væk, men består.

Vi glæder os til at se alle igen når omstændighederne tillader det.

Her i nødpasningen starter dagen med undervisning ud fra de oplæg lærerne har lavet, og om eftermiddagen er der SFO. Der er ingen tvivl om, at det er anderledes rammer end vi er vant til, og at det byder på nye muligheder for aktiviteter og samvær. Vi snakker og leger med andre end vi måske ville gøre under almindelige vilkår, og venskaber udvikles og spirer på en lidt anderledes måde.

Vi har som skole og SFO fokus på at være med til at skabe et rum, der giver et pusterum til eventuelle tanker om alt det der sker om ørerne på os, og det et prioriteret mål, at det skal være rart og trygt at være her.

Og det er det – vi griner, pjatter og hygger os. I SFOen spiller vi bl.a. spil, bordtennis og laver kreative ting. Skolegården bruges til lege der kræver lidt mere albuerum, og i salen laver vi forhindringsbaner, hører høj musik og leger lege.