Prøvevalgfagsholdet Madkundskab (8. kl.) på Kold College

Af Anne Molz, 8b

 

Jeg har haft fornøjelsen af at komme ud på Kold College sammen af resten af mit madkundskabshold.

Vi startede det hele med noget teori, hvor vi lærte om de 5 smage salt, sødt, surt, bittert og umami. Vi lærte også, hvordan vi kan balancere smagene, f.eks. hvis maden er meget saltet, kan man putte noget surt til og omvendt. Og så blev vi ellers sat i gang med at lave smørrebrød, som er det emne, vi har om her for tiden.

Det fede ved at lave disse smørrebrød var, at vi skulle lave alt fra bunden, mayonnaise, remoulade, ristede løg og syltede agurker. Det var fedt at lære, hvad det egentlig er, man skal bruge for at lave mayonnaise. Og noget af det fedeste ved det køkken var, at det var gaskomfurer, som vi skulle bruge. I starten var det ikke helt til at finde ud af, men når man får styr på det, er det superfedt!

Det var også nemt at tage sig af opvasken, det var bare at skylle redskaberne af, så kom de på en bakke, og så blev de ellers gjort rent, og for ikke at skabe totalt kludder i det hele, hver gang man gik hen med noget, der skulle vaskes, skulle man sætte det på plads, som allerede havde været i opvaskemaskinen.

Det fik mig til at føle som om, jeg faktisk studerede til kok. Jeg synes personligt, at det var en rigtig god oplevelse, og det var fedt at have en hel dag til bare at lave mad.