EDIT24 og 5.b

Af Linus Bang Hansen og Laurits Vestermark, 5.b

 

Vi i 5.B har lavet et projekt, der hedder EDIT24. EDIT24 handler om at lave film, og vi skulle lave stopmotion-film.  

Vi kunne enten lave 2D, 3D eller stopmotion med mennesker, også kaldet pixelation. Vi kunne lave det med tegninger, modellervoks og LEGO-mænd. Vi brugte en hel uge på at lave filmene og havde lavet vores klasse om til et filmstudie.

Vi fik besøg af en, der hedder Nis, som er Ottos far, han er god til at filme og redigere, og han gav os nogle tips til at filme og lave lyde.  

 

Vi skulle vælge den bedste film, der skulle fremvises til Lokalgalla på Risingskolen. Det var svært at vælge, og vi var med til at stemme om det.  

Til lokalgallaen skulle vi først hjem til Pernille og gøre os klar og spise mad sammen. Vi vandt desværre ikke for den bedste film, men vi vandt en pris, der hedder Juryens Specialpris, den pris fik man, hvis man havde lavet den mest specielle film, hvor der var nogle særlige detaljer.

 

Vi fik chips og Capri Sunne. Der var nogle få krav, som man skulle følge, for at ens film kunne blive udtaget. Filmen måtte ikke handle om mobning eller selvmord, og så skulle ens film have mindst en af disse ting med: en rød sko, stærk sammen eller stærk alene.  

Se filmen her:

En rød kata-sko-fe