Klubtur til Remida

Af: Tommy Hardam

Igennem længere tid har flere af børnene i klubben fra 4.-5. klasse ønsket at besøge ReMida Odense. Efter flere gange at have udskudt besøget pga. Covid19, kunne 20 børn fra klubben i denne uge endelig tage afsted til ReMida Odense.

Men vi startede dog lige med et problem, nemlig at der ikke var plads til os alle i bussen pga. begrænset antal. Den ene halvdel kom med, og vi andre måtte vente, men fandt dog hurtigt en anden bus og så var vi på vej til ReMida.

ReMida er et kulturelt projekt, som står for en ny, optimistisk og proaktiv måde at forholde sig til miljøet på ved at give værdi til kasserede materialer, fejlproduktioner og andre ting, der kan synes værdiløse.

Centret modtager overskudsmaterialer fra lokale virksomheder. Det kan være overskudsproduktion, fejlproduktion, eller et restprodukt. Det kan også være skotøjsæsker fra en skotøjsbutik, dimser fra forsendelser, computerdele og meget mere. Materialerne lagres i ReMida Center Odense, og de besøgende kan med deres kreativitet og fantasi give tingene nyt liv.

Målet med besøget var, at alle børn skulle bruge deres fantasi og hver lave en robotskulptur.

Efter en hurtig introduktion fik alle en skotøjsæske og skulle nu gå rundt i lageret og finde materialer, som de kunne bruges til at lave deres egen kunstrobot. Der blev arbejdet med saks, sav, limpistoler og alle var hurtigt i gang.

Undervejs fik flere af børnene andre ideer og fantasien fik frit spil. Der blev arbejdet meget koncentreret og alle var meget tilfredse med deres resultat. De tre timer gik meget hurtigt.

Det blev en rigtig hyggelig eftermiddag for alle på ReMida.