Nedlukning og genåbning af skolen i 5.a

5.a. har skrevet om forskellige elementer ved at have været sendt hjem i forbindelse med Corona.

Nedenstående er citater fra deres tekster: 

  ”Vi følger rigtig meget med i medierne lige nu pga. Corona”. 

”Det var lidt trist, at jeg ikke skulle se mine venner i 2 uger”. 

”Hjemme hos os prøver vi at gøre dagene så normale som overhovedet muligt”. 

”Vi værdsætter mere den tid vi har sammen i frikvartererne og efter skole”. 

”Nogle gange ser jeg pressemøder, men det er mest min mor, der fortæller mig, når der er noget nyt”. 

”Jeg har forstået bedre, hvor vigtig vores normale hverdag og vores fritid er”.  

”Jeg kan være mere sammen med min familie og omvendt”. 

”Jeg skriver, spiller eller holder klassemøde med mine venner”. 

”Nu har vi prøvet at have fri fra skole, og vi har fundet ud af, at det ikke var så sjovt at være hjemme uden sine venner”. 

”Nu hvor vi er tilbage, er det svært at finde på noget at lave i frikvartererne, fordi der stadig er meget vi ikke kan lege”. 

”Jeg ser ikke så meget Nyhederne, for jeg bryder mig ikke om det”.  

”Jeg har fundet ud af, at jeg er ret afhængig af mine venner”. 

 

I 5.a har de skrevet om perioden, hvor de har været “hjemsendt”.

Linnea, Albert og Marius fortæller her om deres oplevelser. 

“Jeg vågnede den 13. marts og hele huset var stille. Jeg er vant til, at mine forældre render rundt i hele huset. Ude  badeværelset kom min mor og sagde, at jeg ikke skulle i skole. Jeg fik en meget mærkelig føles i min mave. Jeg var lige ved at falde ned fra toilettet. Det var helt ufatteligt. WHAT?? Man havde hørt om, hvad der var sket i Italien og andre få lande, men nu skete det herhjemme i Danmark. Jeg havde “smuglyttet” til det Mette Frederiksen sagde om, at alle skoler skulle lukke. Det var gået meget stærkt fra det kom til, at vi skulle lukke hele Danmark ned. Men når jeg bliver gammel, kan jeg sige til mine børn og børnebørn, at jeg var hjemme fra skole i 4 uger. Og de vil sikkert sige “Aj, hvor snyd!” Men det her var slet ikke sjovt. Når man har været så længe væk fra skolen, så forstår man, hvor meget skolen egentlig betyder for en – både venner og lærere som man holder af. Det var en meget mærkelig periode. Det jeg glædede mig allermest til, var at komme tilbage til skolen”.  

Linnéa 5.a 

 

“Imens jeg var i karantæne, kedede jeg mig en del. Man kunne jo ikke bare gøre, hvad man plejede at gøre. Fx kunne jeg ikke gå til sport. De første dage af karantænen vidste jeg ikke, hvad jeg skulle gøre, det var nemlig lidt forvirrende at vænne sig til, at man ikke kunne gå i skole og se sine venner. Efter noget tid i karantæne, begyndte jeg virkelig at kede mig meget, når jeg lavede lektier. Heldigvis fandt jeg sammen med mine venner ud af, at vi kunne bruge programmet Teams til at arbejde sammen.  

I karantænen begyndte jeg også at lave andre ting som jeg ikke har lavet før, jeg begyndte også at gøre flere ting i længere tid. Jeg begyndte blandt andet at spille meget mere. Fx har der været dage, hvor jeg har spillet i 4 timer. Jeg har spillet bl.a. Fortnite og Minecraft. Jeg begyndte også på at grave et stort hul ude i min have. Efter at jeg havde haft hjemmeskole i 3 uger, blev det endelig påskeferie. I påsken hyggede jeg mig med min familie og var udenfor. I den sidste uge kunne jeg mærke, at jeg aldrig havde savnet skolen så meget som jeg gjorde nu. Samlet set har det været en rigtig underlig og sjov oplevelse. Jeg synes, at man kan lære meget af det her”. 

Marius 5.a 

 

”Den dag vi skulle tilbage til skolen, gad jeg ikke at stå op. Jeg havde jo sovet længe hele påskeferien. Morgenen var lidt mere afslappet og ikke så stressende. Jeg fik spist og børstet tænder og gik op mod skolen. På vej op mod skolen  jeg nogle af mine klassekammerater. Jeg havde glædet mig til at se, om mange havde forandret sig, men dem jeg så havde ikke forandret sig. Det var godt.  

I Store Skolegård stod alle mine venner spredt ud over hele fodboldbanen. Mindst 2 meter fra hinanden. Det var lidt mærkeligt, for vi plejer at stå i klumper og tale om videospil og alt muligt andet. Jeg gik over til nogle af min venner og begyndte at snakke lidt med dem. Pludselig havde jeg helt glemt, at man ikke måtte stå tæt, og da jeg kom i tanker om det, trådte jeg straks 2 skridt tilbage.  

Der var sat nye håndvaske op i skolegården. Man stod på en rist, så vandet ikke røg ud over det hele. Der var cirka fem vaske på hver side af den. Og en HEL masse sæbe. Efter grundig håndvask gik vi ind i et lokale, vi ikke har været i før. Vores klasse blev delt op i to. Det meste af første time brugte vi på at snakke om, hvad vi havde lavet i alt den tid, vi har været hjemme. Ellers begyndte den normale skoledag. Det var svært at arbejde sammen med nogen, fordi man skulle sidde så langt væk fra dem. Da jeg kiggede i min taske ca. kl. 11:48 kunne jeg ikke finde min madpakke. Jeg havde fuldstændig glemt, at vi skulle spise hjemme. Skoledagen var slut- jeg sagde farvel til mine venner, og gik ud og vaskede mine hænder.  Det var en spændende dag, men samtidig også lidt mærkelig, og en mere afslappet dag”. 

Albert 5.a 

 

Her er nogle billeder fra genåbningen af skolen – håndvask og afstand fylder, men det er dejligt her er børn igen:-)