Ribe-turen 4. klasse

Af: Ella og Nana, 4.a

 

Onsdag:

Vi startede dagen med at mødes på Odense Banegård kl. 07.50. Så kørte vi mod Esbjerg, og vi havde alle sammen en togmakker, som vi skulle sidde ved siden af. Vi havde også noget slik og søde sager med til togturen.

Da vi kom til Esbjerg, tog vi et nyt tog til Ribe. Da vi ankom til Ribe, gik vi mod Ribe Domkirke, hvor vi skulle ind og kikke. Den var megaflot og stor.

Bagefter delte vi os ud i grupper og gik selv rundt i byen og købte og kikkede på ting og sager. Da der var gået et stykke tid, skulle vi mødes igen ved Domkirken. Derefter gik vi mod Ribe Vikingecenter, hvor vi spiste frokost og kikkede rundt på alle de flotte ting og omgivelserne.

Så fik vi en vejleder, som skulle vise os rundt og fortælle om stedets historie og bare generelt om vikingerne, og hvad de troede på. Så var der falkonershow med to falke og en ugle, og man kunne være så heldig at få dem op at sidde på armen.

Da vi var færdige på Vikingecenteret, tog vi en bus til Degnetoften, og så var vi der. Vores bagage var der allerede, fordi Morten havde taget det med i sin trailer. Så pakkede vi ud. Der var fodboldbaner og to shelters og et helt fantastisk naturområde. Der var nogle, der spillede fodbold, nogle som legede og snakkede på værelserne, og nogle der legede ved en lille å.

Så var der mad, og efter vi havde spist, skulle oprydningsholdet rydde op, og så var der aftenhygge ved bålet, hvor vi sang nogle sange, og så skulle vi i seng.

 

Torsdag:

Mikkel vækkede os alle med nogle grydelåg, og så skulle vi op. Morgenmadsholdet hjalp med at lave morgenmad. Da vi havde spist, skulle vi gøre os klar. Så gik vi over mod Vadehavscentret, hvor vi først fik en rundvisning i centret, og så skulle vi ned til Vadehavet, hvor vi samlede østers og jagtede rejer. Så skulle vi hjem til Degnetoften, og da vi kom hjem, var der nogen, der gik i bad, og så hyggede vi os. Aftensmadsholdet lavede aftensmad, og efter aftensmaden var der hygge ved bålet, hvor vi fik nogle kiks og skumfiduser. Så sagde vi godnat og gik i seng.

 

Fredag:

Mikkel vækkede os med en trompet denne gang. Så fik vi morgenmad, og så gik vi afsted mod stationen. Først tog vi en bus og derefter et tog. Vi stoppede i Esbjerg, hvor der var nogle, der købte snacks. Så tog vi toget til Odense, og da vi kom hjem, fik vi vores ting, og det var den tur.

Vi tror, vi taler for alle, når vi siger, at det var en mega god tur.