Besøg af børnebogsforfatter Merlin p. Mann   

Af: Julia og Kathrine fra 5.b 

 

Merlin startede med at fortælle lidt om sig selv og forfatterlivet. Merlin skrev sin første bog i 2004, da han var 33 år gammel, og den hed ”Magi og Sværd”. Men han skrev bøger til Pixar Film/Disney Film først. Han har også haft et samarbejde med Morten Münster med bøgerne om ”Bubbi”.

 

Merlin er født i USA, så det er derfor, hans navn er lidt anderledes, end vi er vant til. Han boede i Odense, indtil han blev 11, nu bor Merlin i København.

Merlin skrev en bog, som han er blevet meget kendt for; den hedder ”Taynikma”, og han udgav den i 2004. Det er den, nogle vil kalde hans store gennembrud.

 

Han har også skrevet mange andre bøger – fx ”Lous dilemmaer”, og han har også skrevet bogserien ”Rane og det magiske museum”. Her er der ting fra Nationalmuseet med i hver bog, så efter man har læst bogen, kan man gå ind på Nationalmuseet og se de ting, der var med i bogen.

 

Merlin vandt Orlaprisen i 2007 og 2010. Han har ca. skrevet 40 til 50 bøger. Da han holdt sit foredrag, fortalte han os, hvordan man skriver en bog. Han sagde, det er vigtigt med et problem og en skurk/fjende.

Han gik på filmskole i år 2010-2011. Merlin lavede rollespil, da han var en ung gut.