Frirumsdebat om EU’s fremtid – set med unge øjne

Af, Kristine Worsøe og Anneline Østergaard, 8c

Det var en debat mellem kandidat til Europaparlamentet for Alternativet, Jan Kristoffersen og formand for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, som debatterede deres holdning til EU og EU’s samarbejde og fremtid. De diskuterede hinandens holdninger til EU.

Vi havde mulighed for at stille alle de spørgsmål, vi ville, hvorefter de så prøvede at besvare spørgsmålene så godt som muligt.

Vores holdning

Vi synes, det var en god måde at høre om EU og EU’s fremtid, og det var fint, at man havde to med forskellige holdninger. Den en var for EU, og den anden syntes, vi skulle ud af EU eller i hvert fald, at EU skulle have mindre magt.

Det var lidt svært at holde koncentrationen, fordi det var meget information at få ind på én gang, samtidig med at der blev brugt politiske ord, som kunne være lidt svære at forstå.

Det var spændende at høre noget om selve EU og deres planer, deres holdninger, hvordan de har håndteret de forskellige udfordringer, og hvorfor det blev oprettet.

Stemningen var positiv og livlig, og man kunne se, hvordan Jan og Kristian var venner og havde respekt for hinanden, så de kunne have ret forskellige meninger om EU uden at komme op at skændes.