Vores tur til Prag 9.b

Af: Helena Beth Andersen og Ida Duedal Gaardboe, 9.b

I uge 40 tog 9.b til Prag, som vores 9. klassestur. Vi tog afsted tidligt tirsdag morgen fra Odense Banegårdcenter, og så var vi i Prag cirka klokken 14:00.
I Prag så vi mange forskellige ting, som arbejdslejren Theresienstadt, Skodafabrikken og zoo. Vi gik også rigtig meget rundt i byen og så en masse forskellige bygninger og andre seværdigheder. Vi synes, at det var en vildt hyggelig tur, som var fyldt med oplevelser og gode minder.

Theresienstadt
Om torsdagen var vi i Theresienstadt, som er en arbejdslejr, som blev brugt af nazisterne under 2 verdenskrig. Det var lidt uden for Prag, så vi tog bussen om morgenen og ankom om formiddagen. Vi havde en engelsk guide, der fortalte os en masse forskellige og spændende historier om dengang, det blev brugt. Vi så, hvor fangerne sov og blev henrettet, og det var virkeligt spændende og uhyggeligt at se de forskellige detaljer og høre specifikke historier om stedet og forskellige fanger dengang.

Zoo
Fredag var vi i zoologisk have. Vi startede tidligt om morgenen med at tage offentligt transport lidt ud af byen, der hvor zoo ligger. Da vi kom ind i zoo, havde vi ca. 3 timer til at gå rundt og se på dyrene. Vores lærere havde ikke lavet faste grupper, så man fandt bare sammen et par stykker. Det var en virkelig stor zoo med vildt mange søde og sjove dyr, og der var også en stolelift, hvor man kunne sidde i en stol, mens man liftet ud over zoo og ned til den anden del af zoo, fordi den var så stor.
Vi fik nogle madpenge ind til zoo, og så måtte man selv bestemme, hvad man købte, og hvornår man gjorde det. Der var nogle okay gode muligheder for mad, men det var ret dyrt. Til sidst, da de 3 timer var gået, skulle vi mødes ved udgangen og så vi fik noget fritid, hvor man kunne gøre, hvad man ville. Der var mange som tog ind til byen og ville shoppe, og nogle andre ville bare hjem til hotellet.

Skodafabrikken
Vi tog efter Theresienstadt hen på Skodafabrikken og Skodamuseet. På Skodamuseet fik vi både en masse viden om selve historien om Skoda, og derefter gik vi lidt rundt på museet og så en masse ting. Vi fik nogle veste og høretelefoner, som vi skulle tage på. Vi kørte derefter over på fabrikken, hvor vi fik lov til at se, hvordan bilerne bliver sat sammen og hvordan selve fabrikken kører. Vi lærte, at de faktisk er så effektive, at de laver en ny bil hvert minut. Det var rigtig spændende og en meget anderledes oplevelse i forhold til, hvad vi har lavet før.